Financieel Planner van het jaar 2010

Jaarlijks wordt op het congres voor financieel planners in Nederland een verkiezing gehouden voor wie zich Financieel Planner van het Jaar mag noemen.
Deze onder financieel planners felbegeerde uitverkiezing vond in 2010 voor de 12e keer plaats en bestaat uit twee rondes. In de eerste ronde wordt de parate kennis getest. In de tweede ronde worden diegenen die de eerste ronde met goed gevolg hebben afgelegd, gevraagd een financieel plan te schrijven aan de hand van een complexe casus. Een jury beoordeelt de inzendingen van de deelnemers op inhoudelijke kwaliteit van het financieel advies, naast de compleetheid en leesbaarheid van de financiele planning.

In 2009 heeft Rick Wassenaar ook deelgenomen aan deze wedstrijd en daarmee de finale behaald. Maar toen heeft hij niet gewonnen. In 2010 is door hem een nog betere inzending gedaan. Deze planning onderscheidde zich door naast compleet en juist te zijn, ook nog eens heel leesbaar te blijven. Vooral de door hem gehanteerde en van andere inzendingen zeer afwijkende methode, sprak tot de verbeelding. De klant wordt door zijn werkwijze stapsgewijs door een gecompliceerd proces geloodst. Hierbij blijft de situatie voor de klant op ieder moment overzichtelijk.

De werkwijze waarmee de verkiezing is gewonnen is het handelsmerk van Wassenaar Financiële Planning. Het proces dat gevolgd wordt, is efficiënt, tijd- en kostenbesparend. En voor mensen die niet veel weten van financiën toch goed te volgen.

Deze werkwijze is de basis geweest voor de ontwikkeling van MijnGeldzaken.nl